Marlenka jednoduchá, výborná

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g másla
300 g krystal. cukru
400 g hladké mouky
3 polévkové lžice medu
2 čajové lžičky sody
100 ml mléka
3 vejce
Krém:
500 ml mléka
2 polévkové lžice kryst. cukru
6 polévkových lžic dětské krupice
200 g másla
1 Salko
Posyp:
100 g ořechů
zbytky těsta

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme sporák a v hrnci rozpustíme máslo. Potom přidáme med, cukr a mléko. Promícháme. Mezitím v misce promícháme mouku a sodu. Suroviny z misky přisypeme k těm v hrnci a smícháme.

  2. Vypneme sporák. Do nevařící, ale teplé směsi přidáme 3 celá vejce. Rozdělíme těsto na 3 díly (potom máme upečené 3 pláty). Pečeme na pečícím papíru 8 minut v troubě na 200°C.

  3. Z mléka, cukru a krupice uvaříme hustou kaši. Necháme ji vychladnout a přidáme máslo a Salko. Pláty necháme vychladnout, dáme je na sebe a ořežeme, abychom je měli stejně velké. Zbytky z těsta a ořechy rozmixujeme nadrobno.

  4. První plát pokapeme rumem (já použila rumové aroma smíchané s vodou). Vezmeme 1/3 krému a plát potřeme. Přiložíme druhý plát a teď už bez rumu jen potřeme krémem. Přiložíme 3 plát, zakončíme potřením krému a posypeme ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!