Marinovaný žraločí steak
Recepty, RybySuroviny
- 350 g žralocích steaků
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce chilli omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky (ústřicové)
- 1 lžička sušené citronové kůry
- 1 lžička sušeného zázvoru
- 1 lžíce oleje na grilovací pánev - ne olivový
Postup Marinovaný žraločí steak
Postup přípravy receptu
-
Na marinádu smícháme všechny suroviny.
Maso necháme rozmrazit, důkladně omyjeme a osušíme a dáme marinovat na 0,5-1 hod. do lednice. Poté na steakové pánvi zprudka opékáme cca 4 min. po každé straně, možno též grilovat. Podáváme s listovým salátem a opečenými bramborami.