Marinovaný kapr a k němu něco navíc...

Recepty, Ryby

Suroviny

naporcovaný kapr
hladká mouka
olej na smažení
hrst krájených hub
hrst krájeného řapíkatého celeru
sklenice bílého vína
sklenice rybího vývaru
Marináda:
1 lžička soli
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička kopru
1 lžíce oleje",

Postup přípravy receptu

  1. Naporcovaného kapra potřeme marinádou a necháme 2 hodiny odležet v lednici.

  2. Marinované porce obalíme v mouce a prudce osmažíme na oleji po obou stranách.

  3. Do pekáčku s mřížkou dáme houby a řapíkatý celer, zalijeme vínem a rybím vývarem. Vše osolíme. Na mřížku položíme osmažené porce kapra a dáme do trouby péct při 250 stupních na půl hodiny.

  4. Nakonec rozmixujeme vše, co nám zůstalo v pekáčku a použijeme jako omáčku k bramborám. Omáčku si každý podle chuti dosolí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!