Plátky panenky na másle
Recepty, Vepřové masoPostup Plátky panenky na másle
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku odblaníme, nakrájíme na plátky, rukou je lehce poklepeme. Maso z obou stran osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou a potřeme utřeným česnekem.
Cibuli nakrájíme na kostičky, v pánvi rozehřejeme olej s máslem a na mírném ohni cibuli osmažíme do světle hnědé barvy, pak vložíme plátky masa, které opečeme z obou stran.
Pánev přikryjeme poklicí a chvilku maso podusíme ve vlastní šťávě, potrvá to jen pár minut.
Měkké plátky vyděláme z pánve, do šťávy ponoříme plátek másla, který jsme obalili v hladké mouce, pořádně rozmícháme a necháme provařit 15 minut, dochutíme dle své chuti, pak plátky masa vložíme zpět a prohřejeme je.