Marinované vepřové nudličky s mrkvovými špagetami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové kýty, popřípadě plece
Na marinádu:
2 lžíce oleje
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce worcesteru
1 lžička sojové omáčky
1 lžička sladké čili omáčky
sůl, pepř
-----------
1 velká mrkev
2 špetky muškátového květu
1 lžíce másla
1 lžička citronové šťávy
1/5 lžičky cukru, nebo medu - nemusí být
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky a vložíme je do misky. Přidáme prošlehanou marinádu, vše promícháme a uzavřenou misku vložíme do lednice na 12 hodin.

  2. Mrkev očistíme a nejlépe na spiralizéru vytvoříme špagety

  3. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mrkvové špagety, osolíme, opepříme, přidáme cukr, muškátový květ. Trošinku vše podusíme v másle, pak zalijeme malým množstvím vody a dusíme do úplného odpaření vody. Úplně nakonec pokapeme špagety citrónem.

  4. Naložené nudličky opékáme na rozpáleném oleji do zlata, pak podáváme s mrkvovými špagetami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!