Marinovaná krůtí prsa
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Krůtí prsa (já měla o váze 500 g)
- olej
- 1 cibule
- mletý bílý pepř
- 4 Křupavé feferonky – tzv.kozí rohy,
- Na marinádu:
- 2 polévkové lžíce sojové omáčky
- 1 kávová lžička chilli omáčky
- 1 ks chilli papričky
- na špičku nože chilli koření
- 4 stroužky česneku
- čerstvý zázvor (já měla 8x3cm),
- 3 polévkové lžíce jemného kečupu
- 1 polévková lžíce křenu (já použila bavorský)
- 2 PL jablečného octu (lze i vinný),
- kukuřičný škrob na zahuštění marinády
Postup Marinovaná krůtí prsa
Postup přípravy receptu
-
Postup:
Na marinádu prolisujeme česnek, zázvor očištěný nastrouháme, smícháme s dalšími přísadami. Mělo by vzniknout středně husté těstíčko přiměřené sladkokyselé, ne příliš ostré chuti, které můžeme upravit dle naší představy (kdo rád ostřejší, přidá víc chilli, křenu apod.)
Maso nakrájíme na kostky a vmícháme do marinády tak, aby se maso důkladně obalilo. Necháme minimálně 1 hodinu odležet. Pak si zpěníme na tuku cibuli nakrájenou na jemno, 1 lžičku pepře a 2 feferonky nakrájené na drobné kousky.
Po rozvonění vhodíme maso z marinády a prudce orestujeme, stále ale mícháme. Asi po 2 min. si vypláchneme misku se zbytkem marinády vodou a podlijeme maso.
Dusíme tak 15 minut.
Dochutíme pepřem, případně přidáme ještě další příchutě, co byly v marinádě, pokud se nám to zdá málo výrazné. Omáčka je hustá díky škrobu, měla by být sladkokysele pikantní, ne vyloženě pálivá. Příloha: rýže uvařená s hřebíčkem, kouskem celé skořice, na talíři pak na rýži nakrájíme zbylé 2 feferonky.