Marinovaná kachní prsa s pikantní čočkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní prsa
2 lžíce oleje
1 utřený stroužek česneku
sůl
špetka kmínu
pepř
-----
300 g čočky
50-70 g slaniny
šalotka
1 mrkev
kousek celeru
čerstvá kapie
4 sušená rajčata bez oleje
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
sečuánský pepř s chilli
pár kapek octu balsamiko
sůl
špetka cukru - podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa omyjeme a osušíme. Kůži nařízneme do mřížky. Osolíme, mírně posypeme kmínem, osolíme a potřeme česnekem smíchaným s olejem. Necháme uležet do druhého dne.

  2. 1/2 hodiny před přípravou maso vytáhneme z lednice. Rozpálíme pánev a maso bez tuku opékáme kůží dolů 7 minut.

  3. Poté maso otočíme, necháme 2 minutky opékat a poté vložíme do vyhřáté trouby na 180 st. na 4-5 minut. Doba je orientační, každý kousek má trochu jinou váhu. Hotová prsa vyjmeme a necháme chvíli odpočinout

  4. Čočku namočíme na půl hodiny do studené vody. Uvaříme s kořením na skus, nesmí se rozvařit. Mezitím nakrájíme slaninu, šalotku a zeleninu na drobno.

  5. Nejdříve rozpustíme slaninu, přidáme šalotku a po chvíli i zeleninu. Společně restujeme a lehce podlijeme vývarem z čočky. Dusíme do měkka. Před koncem vmícháme nakrájená rajčata.

  6. Přebytečnou vodu z čočky slijeme a čočku smícháme s podušenou zeleninou, dochutíme. Odpočatá prsa nakrájíme šikmým řezem a podáváme s čočkovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!