Řízečky Mornay z vepřové panenky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřová panenka
- olej
- 2 lžíce kečupu
- 150 ml sladké smetany
- houbový bujon
- 2 lžíce hladké mouky
- trochu másla
- sojová omáčka
- 150 g Eidamu
Postup Řízečky Mornay z vepřové panenky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme. Opečeme na oleji. Naskládáme do zepékací misky. Podlejeme výpekem, do kterého jsme před tím zamíchali 2 pol. lž. kečupu, a asi 150 ml sladké smetany (šlehačky).
Potom uděláme jíšku z 2 lžic hladké mouky a trochu másla. Zalejeme asi 400 ml teplé vody a 15 minut vaříme na mírném ohni. Osolíme, opepříme ochutíme houbovým kořením (od vitany) nebo houbovým bujonem a trochou sojovky. Vmícháme strouhaný sýr (150g) přelijeme řízečky a zapečeme.