Řízečky Mornay z vepřové panenky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřová panenka
olej
2 lžíce kečupu
150 ml sladké smetany
houbový bujon
2 lžíce hladké mouky
trochu másla
sojová omáčka
150 g Eidamu

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme. Opečeme na oleji. Naskládáme do zepékací misky. Podlejeme výpekem, do kterého jsme před tím zamíchali 2 pol. lž. kečupu, a asi 150 ml sladké smetany (šlehačky).

  2. Potom uděláme jíšku z 2 lžic hladké mouky a trochu másla. Zalejeme asi 400 ml teplé vody a 15 minut vaříme na mírném ohni. Osolíme, opepříme ochutíme houbovým kořením (od vitany) nebo houbovým bujonem a trochou sojovky. Vmícháme strouhaný sýr (150g) přelijeme řízečky a zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!