Margotka se šlehačkovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 1 sáček čokoládového pudinku
- 1 l mléka
- máslo na vymazání plechu
- 2-3 lžíce hrubé mouky
- 800 g zakysané smetany
- 1 smetana na šlehání (33%)
- 2 velké čokolády Margot
- ztužovač šlehačky
- na těsto-
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 320 g polohrubé mouky
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 100 ml oleje
- 100 ml mléka
Postup Margotka se šlehačkovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si dle návodu uvaříme oba pudinky a necháme vychladnout.
Zatím si vypracujeme těsto-vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přikapáváme olej a zašleháme. Zvlášť si smícháme mouku s práškem do pečiva, kterou postupně zlehka vmícháváme do žloutkového základu. Střídáme s vlažným mlékem. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na syrové těsto klademe střídavě vanilkový a čokoládový pudink lžičkou. Upečeme asi při 180°C 20-30min. Necháme zcela vychladit.
Smícháme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem-dle chuti (nebo vůbec nesladíme). Do zakysané smetany zlehka vmícháme vyšlehanou šlehačku společně se ztužovačem. Touto směsí potřeme vychladlý korpus a povrch posypeme postrouhanou Margotkou. Necháme v lednici vychladit, pokrájíme na řezy a podáváme.