Margot bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek krystalového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- margot tyčinka (větší 100g)
- 2 lžíce mléka
- trocha oleje na vymazání
- strouhanka na vysypání formy
- špetka soli
Postup Margot bábovka
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Cukr, žloutky a olej šleháme 5 minut, poté střídavě přišleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko.
Lehce vmícháme vařečkou tuhý sníh.
Třičtvrtě těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy.
Nastrouháme nahrubo margotku a čtvrt margotky nasypeme na těsto ve formě. Zbylou margotku vsypeme do mísy s těstem a 2 lžíce mléka.
Vše zamícháme a vlijeme na těsto ve formě.
Dáme péct do vyhřáté trouby 150°C na 45-50 minut.