Marcipánové kuličky z brambor a čokolády
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g vařených brambor
- 80 g bílé čokolády
- 80 g tmavé čokolády
- 350-400 g marcipánu
- 3 lžíce moučkového cukru
- 3 lžíce kakaa
- mandlové lupínky
- rumová trest do těsta
Postup Marcipánové kuličky z brambor a čokolády
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si brambory, ktere po vychladnutí jemně nastrouháme.
Mezitím si rozpustíme bílou čokoládu a tmavou čokoládu ve vodní lázni.
Pak obě čokolády zamícháme do brambor, společně s rumovou trestí.
Pak tuto vzniklou hmotu vložíme do mikrotenového sáčku a dáme na mrazák na 25 minut. Po vychladnutí si uděláme malé kuličky ve velikosti maliny (třešně), kam vložíme vždy kousek mandlového lupínku.
Poté si vyválíme na vále, posypaném silně moučkovým cukrem, marcipánovou hmotu na tenký plát a vykrajeme z něj sklenkou kolečka. Do každého kolečka vložíme kuličku z bramborovo-čokoládového těsta s mandličkovým lupínkem.
Kuličky pak obalíme v kakaovém prášku. Zdobíme podle sebe.