Marcipánové kuličky z brambor a čokolády

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g vařených brambor
80 g bílé čokolády
80 g tmavé čokolády
350-400 g marcipánu
3 lžíce moučkového cukru
3 lžíce kakaa
mandlové lupínky
rumová trest do těsta

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si brambory, ktere po vychladnutí jemně nastrouháme.

  2. Mezitím si rozpustíme bílou čokoládu a tmavou čokoládu ve vodní lázni.

  3. Pak obě čokolády zamícháme do brambor, společně s rumovou trestí.

  4. Pak tuto vzniklou hmotu vložíme do mikrotenového sáčku a dáme na mrazák na 25 minut. Po vychladnutí si uděláme malé kuličky ve velikosti maliny (třešně), kam vložíme vždy kousek mandlového lupínku.

  5. Poté si vyválíme na vále, posypaném silně moučkovým cukrem, marcipánovou hmotu na tenký plát a vykrajeme z něj sklenkou kolečka. Do každého kolečka vložíme kuličku z bramborovo-čokoládového těsta s mandličkovým lupínkem.

  6. Kuličky pak obalíme v kakaovém prášku. Zdobíme podle sebe.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!