Mangoldové lasagne
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balíček Lasagní
- 4 rajčata
- 4 větší listy mangoldu
- 1 cibule
- 1 bílá část z pórku
- sůl
- 4 stroužky česneku
- oregano
- sůl
- olej
- 50 g tvrdého sýra
- Omáčka:
- 2 lžíce oleje
- 4 lžíce hladké mouky
- 1/2 l mléka
- cca 3 dl zeleninového vývaru
- mletý bílý pepř
- sůl
- 100 g tvrdého sýra
Postup Mangoldové lasagne
Postup přípravy receptu
-
Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a na kolieska nakrájaný pór (asi 3 minúty). Pridáme prelisovaný cesnak, osolíme.
Na omáčku rozohrejeme olej, vmiešame múku a krátko dobleda opražíme. Zalejeme mliekom a vývarom a za stáleho miešania rozvaríme na hladkú omáčku. Osolíme, okoreníme bielym korením. Po prechladnutí vmiešame nastrúhaný syr.
Do vymasteného pekáčika nalejeme 1/3 omáčky a ukožíme na ňu plátky lasagní. Na to rozložíme mangodovú zmes a opäť dáme plátky lasagní. Naleme druhú tretinu omáčky.
Poukladáme kolieska paradajok, posypeme ich oreganom a jemne osolíme. Uložíme lasagne a polejeme ich zvyškom omáčky.
Pečieme pri 150°C asi 40 minút, potom posypeme strúhaným syrom a dopečieme dozlata.