Mandlovo-sýrové tousty z trouby
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1 chlebíčková veka nejlépe domácí
- 3 tavené sýry (podle chuti)
- 50 g Nivy
- plátek másla
- 50-100 g nastrouhaného Eidamu
- 1 plná hrst mandlových plátků nebo rozsekaných vlašských ořechů
- menší dlaň nasekané pažitky
- olej na vymazání plechu nebo papír na pečení
- Něco na ozdobu:
- sterilované kapie
- nať cibule
- pažitka
- 50 g strouhaného měkkého salámu dle chuti (nemusí být)
Postup Mandlovo-sýrové tousty z trouby
Postup přípravy receptu
-
Do misky si dáme tavené sýry s nivou máslem a smetanou, potom všechno utřeme.
Přidáme polovinu nasekané pažitky, mandlové plátky a kdo by chtěl, přidá nastrouhaný salám, můžeme dosolit, ale niva je slaná dost a stačí to.
Pěkně všechno promícháme a konzistence musí být mazací.
Veku si nakrájíme jako na chlebíčky, pomažeme je sýrovo-mandlovou pomazánkou a skládáme je na plech s pečícím papírem, nebo vytřeným olejem.
Do misky po pomazánce si nastrouháme eidam, k němu přidáme druhou polovinu nasekané pažitky, promícháme a posypeme tím všechny toustíky na plechu a dáme je péct na 200C, dokud se nerozpustí sýr a budou hezky chrupavé, což je za pár minut, musíme hlídat.
Po zapečeníještě můžeme ozdobit dle svojí fantazie.