Mandarinkové hrk hrk řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
2 vejce
0,5 hrnku oleje
1 hrnek mléka
Náplň:
2 plechovky mandarinkového kompotu
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový puding bez vaření
1 ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse promíchejte polohrubou mouku, oba cukry, kypřící prášek, vejce, olej a mléko. Obsah mísy důkladně promíchejte a těsto nalijte do tukem vytřeného a polohrubou moukou vysypaného vyššího plechu.

  2. Pečte v troubě vyhřáté na 170°C a průběh pečení kontrolujte pomocí špejle.

  3. Náplň začněte připravovat v okamžiku, kdy bude plát zcela vychladlý, je totiž velmi rychlá.

  4. Do větší misky, nalijte obsah dvou plechovek (i s nálevem). Přilijte smetanu ke šlehání, nasypte puding bez vaření a ztužovač šlehačky.

  5. Tak dlouho míchejte, až se vytvoří kompaktní krémová hmota, ve které budou i mandarinky rozbité na kousky.

  6. Náplň rozetřete na povrch moučníku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!