Malinové muffiny s mandlemi a marcipánem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1,5 hrnku polohrubé mouky + 2 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžička sody bikarbony
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- necelý hrnek hnědého cukru (část z toho vanilkový cukr)
- 1/2 hrnku oleje
- 1 vrchovatá lžička kukuřičného škrobu + 2 lžíce vody (nebo samostatně 2 lžíce jablečného pyré)
- 1 hrnek bílého či vanilkového rostlinného jogurtu (či dezertu) - domácí nebo např. Provamel, AlproSoya, Sojade
- 2 lžičky vanilkového extraktu (nebo cca 1 cm čerstvých vanilkových semínek)
- 1,5 hrnku čerstvých malin (větší maliny rozkrojte napůl)
- 20 g marcipánu (nakrájeného na malé kousky)
- Drobenka:
- 3 lžíce hrubé mouky
- 3 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce rostlinného másla (např. AlsanBio) nebo kokosového oleje
- 3 lžíce blanšírovaných plátků mandlí
Postup Malinové muffiny s mandlemi a marcipánem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 190°C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo dobře vymažte tukem a vysypte moukou.
Připravte drobenku: všechny ingredience smíchejte v misce a dobře prodělejte prsty. Dejte chladit do lednice.
Na muffiny smíchejte v míse suché ingredience.
V jiné misce smíchejte jogurt, olej, škrob s vodou a vanilkový extrakt. Tuto směs vlijte do suchých ingrediencí a krátce zamíchejte. Vmíchejte maliny (pár si jich nechte stranou) a nadrobno nakrájený marcipán.
Těsto rozdělte do formiček, vtlačte do něj zbylé maliny, posypte drobenkou a navrch ještě dalšími plátky mandlí. Vložte do trouby, zvyšte teplotu na 200°C a pečte asi 20 až 25 minut.
Po vyndání nechte chvíli chladnout ve formě, poté přendejte na pečící rošt a nechte plně vychladnout.