Ořechovo-malinové kostky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 200 g másla
- 100 g cukru
- 100 g ořechů vlašských
- 300 g hladké mouky
- Dále:
- 100 g malinové marmelády
- 1 smetana 36%
- 250 g malin
- 3 balení mascarpone (250 g)
- cukr (množství je individuální)
Postup Ořechovo-malinové kostky
Postup přípravy receptu
-
Ořechy pomeleme, marmeládu nahřejeme, aby nebyla moc hustá a smetanu ušleháme do tuha.
Ingredience na těsto zpracujeme a dáme na 2 hodiny do lednice odpočinout.
Mezitím opereme maliny, jednu třetinu necháme zatím bokem, zbytek dáme do kastrolku s libovolným množstvím cukru a vaříme si 10-15 minut. Necháme vychladnout a přepesírujeme přes síto.
Mascarpone dáme do robotu nebo šlehače, přidáme cukr dle chuti a necháme asi tak 5 minut šlehat, až je pěkně hladký krém. Rozdělíme na dvě části a do jedné přidáme malinový rozvar (pár lžic si necháme na ozdobu).
Upečený korpus necháme vychladnout, natřeme marmeládou.
Na to navrstvíme bílou část krému, urovnáme a poklademe odloženými malinami. Další vrstva bude malinová a nahoru dáme ušlehanou šlehačku. Pěkně uhladíme pokapeme malinovým rozvarem a dáme (nejlépe přes noc) ztuhnout.
Nakonec koláč naporcujeme a ozdobíme.