Ořechovo-malinové kostky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
200 g másla
100 g cukru
100 g ořechů vlašských
300 g hladké mouky
Dále:
100 g malinové marmelády
1 smetana 36%
250 g malin
3 balení mascarpone (250 g)
cukr (množství je individuální)

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy pomeleme, marmeládu nahřejeme, aby nebyla moc hustá a smetanu ušleháme do tuha.

  2. Ingredience na těsto zpracujeme a dáme na 2 hodiny do lednice odpočinout.

  3. Mezitím opereme maliny, jednu třetinu necháme zatím bokem, zbytek dáme do kastrolku s libovolným množstvím cukru a vaříme si 10-15 minut. Necháme vychladnout a přepesírujeme přes síto.

  4. Mascarpone dáme do robotu nebo šlehače, přidáme cukr dle chuti a necháme asi tak 5 minut šlehat, až je pěkně hladký krém. Rozdělíme na dvě části a do jedné přidáme malinový rozvar (pár lžic si necháme na ozdobu).

  5. Upečený korpus necháme vychladnout, natřeme marmeládou.

  6. Na to navrstvíme bílou část krému, urovnáme a poklademe odloženými malinami. Další vrstva bude malinová a nahoru dáme ušlehanou šlehačku. Pěkně uhladíme pokapeme malinovým rozvarem a dáme (nejlépe přes noc) ztuhnout.

  7. Nakonec koláč naporcujeme a ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!