Králík s ředkvičkami a zeleninou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- předek z králíka
- hrst ředkviček
- 1,5 papriky
- 2 cibule
- 3 mrkve
- sůl a koření dle chuti
- trochu oleje na podlití
- vodu na podlévání
- máslo
Postup Králík s ředkvičkami a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osolíme, posypeme kořením, dáme do pekáčku, polijeme olejem a vodou, přiklopíme a dáme péci na 250°C.
Připravíme si zeleninu, ředkvičky a mrkev nastrouháme na velkém okatém struhadle, cibuli a papriku pokrájíme na proužky. Asi po hodince pečení koukneme do trouby a když je potřeba, podlijeme znova vodičkou a dáme všechnu zeleninu, povrch můžeme znova osolit, přiklopíme a pečeme dále.
Asi po půl hodince promícháme, masíčko otočíme a přidáme kusy másla, já nešetřila. Za další necelou půlhodinku zkontrolujeme, zda máme dost šťávičky, když tak ještě trošku podlijeme, odkryjeme a necháme zase asi 1/4 hodinky zčervenat. A máme hotovo.