Krémový jahodový cornflakes-popcorn dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Na korpus:
100 g hořké čokolády
100 g mléčné čokolády
2 lžice kokosového tuku
50 g corn flakes
50 g sladkého popcornu
Na krém:
1 kg jahod
500 g bílého jogurtu
100 g cukru krupice
400 g šlehačky
3 vanilkové cukry
3 lžice citronové šťávy
5 plátků červené želatiny - může být i bílá
8 plátků želatiny
nasekané pistácie

Postup přípravy receptu

  1. Formu na dort (26cm) vyložíme pečícím papírem. Obě čokolády s kokosovým tukem necháme rozpustit ve vodní lázni. Přidáme cornflakes, popcorn a pořádně promícháme. Dáme do formy a umačkáme. Dáme na 2 hodiny ztuhnout.

  2. Červenou želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat 5 minut.

  3. Mezitím si připravíme 500g omytých jahod a uděláme z nich pyré.

  4. Nabobtnanou želatinu vymačkáme, dáme do kastrůlku a necháme mírném stupni na plotýnce rozpustit. Sundáme z plotýnky, přidáme nejdřív lžíci pyré, zamícháme a přidáme zbytek, zamícháme.

  5. Bílou želatinu namočíme do studené vody na 5 minut.

  6. Jogurt s citronovou šťávou, cukrem a jedním vanilkovým cukrem smícháme. Želatinu vpravíme do připraveného jogurtu stejně jako do pyré.

  7. Šlehačku si ušleháme se zbylými vanil. cukry. 300g jahod umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Zamícháme do ušlehané šlehačky a celé přimícháme do připravené jogurtové hmoty.

  8. Na korpus dáváme postupně od prostřed tři lžíce jogurtovo-šlehačkové hmoty a lžíci jahodového pyré. Necháme 2 hodiny tuhnout v lednici.

  9. Po dvou hodinách dort dozdobíme. Zbylé jahody nakrájíme na plátky, z toho 3 kusy na čtvrtky a jednu menší necháme celou. Okraje dortu obložíme plátky, doprostřed dáme menší jahodu a okolo ní pak čtvrtky. Mezery vysypeme nasekanými pistáciemi.

  10. Dáme do lednice pořádně ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!