Krtkův dort - bezlepkový

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
směs na přípravu dortu (viz foto)
100 g měkkého margarínu na pečení nebo másla
2 vejce
275 ml mléka
Na náplň:
3 banány
500 ml vychlazené šlehačky
100 ml vaječný koňak

Postup přípravy receptu

  1. Směs na přípravu korpusu, margarín, vejce a mléko šleháme elektrickým šlehačem 3 minuty na nejvyšším stupni. Těsto rovnoměrně rozetřeme do tukem vymazané a bezlepkovou moukou vysypané dortové formy o průměru 24–26 cm. Uhladíme a pečeme při 170°C cca 30 minut.

  2. Po vychladnutí vydlabeme korpus pomocí lžičky do hloubky cca 1 cm. Vydlabanou část korpusu nahrubo rozdrobíme. Oloupané banány podélně rozkrojíme a položíme na korpus.

  3. Do téměř vyšlehané šlehačky přidáme směs na náplň a došleháme do tuha, můžeme ochutit vaječným koňakem. Hotovou náplň navršíme kopulovitě na korpus a drobením dort posypeme. Necháme v lednici asi 2 hodiny ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!