Krtkův dort - bezlepkový
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- směs na přípravu dortu (viz foto)
- 100 g měkkého margarínu na pečení nebo másla
- 2 vejce
- 275 ml mléka
- Na náplň:
- 3 banány
- 500 ml vychlazené šlehačky
- 100 ml vaječný koňak
Postup Krtkův dort - bezlepkový
Postup přípravy receptu
-
Směs na přípravu korpusu, margarín, vejce a mléko šleháme elektrickým šlehačem 3 minuty na nejvyšším stupni. Těsto rovnoměrně rozetřeme do tukem vymazané a bezlepkovou moukou vysypané dortové formy o průměru 24–26 cm. Uhladíme a pečeme při 170°C cca 30 minut.
Po vychladnutí vydlabeme korpus pomocí lžičky do hloubky cca 1 cm. Vydlabanou část korpusu nahrubo rozdrobíme. Oloupané banány podélně rozkrojíme a položíme na korpus.
Do téměř vyšlehané šlehačky přidáme směs na náplň a došleháme do tuha, můžeme ochutit vaječným koňakem. Hotovou náplň navršíme kopulovitě na korpus a drobením dort posypeme. Necháme v lednici asi 2 hodiny ztuhnout.