Koblihy s krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hl mouky
100 g majonézy
3 žloutky
250 ml mléka
30 g droždí
2 lžíce cukru
2 lžíce rumu
2 lžíce oleje
sůl
olej na smažení
krém:
200 ml smetany na vaření nebo neslazeného kondenzovaného mléka
3 žloutky
3 lžíce solamylu
2 lžíce cukru
vanilkový cukr
rum
100 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme kvásek z vlažného mléka, trošky cukru a droždí.

  2. Do mísy prosejeme mouku. Majonézu smícháme se žloutky, cukrem a olejem. Přidáme k mouce, osolíme, všechno spojíme a vymícháme hladké těsto. Necháme v teple vykynout.

  3. Mezitím si smícháme všechny přísady na krém kromě másla. Dáme vařit a neustále mícháme. Vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Po uvaření zamícháme máslo, přikryjeme potravinovou folií a necháme vychladit. Zchladlé vyšleháme do krému.

  4. Z vykynutého těsta lžíci odebíráme kousky, z kterých uděláme kuličku a necháme ještě 15 minut kynout.

  5. Smažíme do zlatova.

  6. Vychladlé nakrojíme v polovině a naplníme krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!