Malé řízečky z leča, brambor a z hlívy ústřičné
Recepty, OstatníSuroviny
- 30 ml oleje
- 2 středně velké cibule
- 400 gramů hlívy ústřičné
- 4 rajčátka
- 4 zelené papriky
- 200 g točeného salámu
- 4 vařené brambory
- 200 g nastrouhaného sýra
- 2 vejce
- sůl
- kmín
- pažitka
- pepř
- houbové koření
Postup Malé řízečky z leča, brambor a z hlívy ústřičné
Postup přípravy receptu
-
Pokrájíme si rajčátka, papriky, uzeninu stejně jako na lečo, včetně hlívy ústřičné a vše pak dáme orestovat na pokrájenou cibulku.
Dusíme do měkka, osolíme, opepříme, přidáme pažitku, pepř, kmín a houbové koření a vypneme, když se tekutina vypaří.
Brambory rozšťoucháme do měkka a přidáme jsem k nim směs z leča s hlívou.
K leču vmícháme vejce a sýr, promícháme vše a necháme pak odležet asi 15 minut.
Z hmoty uděláme malé řízečky a vložíme jsem je na vymazaný plech a pečeme je na 180 stupnů asi 25 minut do zlatova. Podáváme s barevnou anebo nakládanou zeleninkou.