Mleté maso na zelí s brambory
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 300 g mletého masa
- 500 g kysaného zelí
- 6-8 větších brambor
- 2 vejce
- 250 ml smetany na vaření
- 1 rohlík
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
- 1 lžíce hořčice
- 2 stroužky česneku
Postup Mleté maso na zelí s brambory
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme rohlík na kostičky a namočíme v mléce, pak přidáme nleté maso, prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku, a nadrobno nakrájenou cibulku, vše promícháme a dáme odležet.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, do vymazané zapékací mísy dáme na dno brambory a potřeme hořčicí, na ně poklademe vymačkané zelí, pak znovu vrstvu brambor, pak poklademe masovou směsí a opět poklademe brambory, přelijeme smetanou s rozšlehaným vejcem.
Zakryjeme a pečeme na 200°C cca 75 minut, pak odkryjeme a dopékáme dozlatova.