Mac & Cheese
Recepty, TěstovinySuroviny
- 400 g makaronů (kolínek)
- 500 ml plnotučného mléka
- 250 g cheddaru
- 50 g parmazánu
- 3 PL hladké mouky
- 3 PL másla
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- + máslo a strouhanka na vymazání plechu
Postup Mac & Cheese
Postup přípravy receptu
-
Makarony dáme vařit dle návodu. Mezitím připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme hladkou mouku. Máme jíšku, kterou chvíli smažíme. K jíšce pomalu přiléváme mléko. Metličkou mícháme, aby se nám netvořily hrudky. Necháme cca 5 - 10 minut povařit a přidáme nastrouhaný cheddar. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem dle chuti. Vaříme, dokud se nám sýr nerozpustí a odstavíme z plotny.
Uvařené makarony slijeme a smícháme s omáčkou. Plech si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Smíchané makarony s omáčkou dáme na plech, posypeme nastrouhaným parmazánem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 10 minut, dokud není parmazán trochu nazlátlý.