Koblížky z podmáslí
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2,5 hrnku hladké mouky
- 250 ml podmáslí (nebo kefíru)
- 5 lžic krupicového cukru
- 1 vejce
- 3 lžíce oleje
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 1 lžíce rumu (nemusí být)
- olej na smažení
- moučkový cukr na posypání
Postup Koblížky z podmáslí
Postup přípravy receptu
-
Vajíčko rozšlehejte s cukrem, zašlehejte podmáslí, olej a rum. Pak přisypte mouku, smíchanou se solí a sodou. Vypracujte do hladkého těsta a nechte asi 20 minut přikryté folií odpočinout.
Těsto vyválejte na přibližně 1 cm tlustý plát a pomocí kroužku nebo skleničky vykrajujte kolečka. V každém vykrojte malý kroužek uprostřed většího a smažte z obou stran dozlatova.
Hotové koblížky dávejte na talíř vyložený ubrouskem tak, aby se vysála přebytečná mastnota. Posypte cukrem a je hotovo.