Koblížky z podmáslí

Recepty, Moučníky

Suroviny

2,5 hrnku hladké mouky
250 ml podmáslí (nebo kefíru)
5 lžic krupicového cukru
1 vejce
3 lžíce oleje
1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
1 lžíce rumu (nemusí být)
olej na smažení
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčko rozšlehejte s cukrem, zašlehejte podmáslí, olej a rum. Pak přisypte mouku, smíchanou se solí a sodou. Vypracujte do hladkého těsta a nechte asi 20 minut přikryté folií odpočinout.

  2. Těsto vyválejte na přibližně 1 cm tlustý plát a pomocí kroužku nebo skleničky vykrajujte kolečka. V každém vykrojte malý kroužek uprostřed většího a smažte z obou stran dozlatova.

  3. Hotové koblížky dávejte na talíř vyložený ubrouskem tak, aby se vysála přebytečná mastnota. Posypte cukrem a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!