Lososovo - špenátový závin
Recepty, RybySuroviny
- 1 listové těsto
- 150 g listového špenátu
- 350 g filetů z lososa (bez kůže)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce smetany
- 1 lžička oleje
- 1 vejce
- sůl
Postup Lososovo - špenátový závin
Postup přípravy receptu
-
Na panvicu dáme lyžičku oleja, pridáme špenát, podlejeme smotanou, osolíme, pridáme prelisovaný cesnak a dusíme, kým sa nevyparí tekutina. Necháme vychladnúť.
Lístkové cesto vyvaľkáme. Potrieme ho rozšľahaným vajíčkom.
Lososa pokrájame na kúsky, ktoré rozložíme na strednú tretinu cesta. Osolíme.
Na lososa rozložíme špenát.
Cesto z oboch strán preložíme cez náplň. Prenesieme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme v horúcej rúre asi 10 min, potom teplotu znížime na 180°C a dopečieme.