Losos Stenly

Recepty, Ryby

Suroviny

2 porce filetů z lososa
2 polévkové lžíce mouky
sušená saturejka
bazalka
oregano
tymián, možno dát grilovací koření nebo kari)
sůl
pepř
větší stroužek rozetřeného česneku
citron
máslo na opékání a trochu oleje
přeliv:
2 lžíce majonézy
nakrájená nadrobno cibulka asi čtvrtka
jedna kyselá okurka na malé kostičky
půlka na kostičky nakrájené konzervované kapie
sůl
pepř
pár kapek worcestru a lžička láku z okurek

Postup přípravy receptu

  1. Filety z lososa pokapeme citronem, osolíme a potřeme česnekem.

  2. Poté obalíme ve směsi z hladké mouky, bylinek, pepře.

  3. Poté vložíme do rozpáleného másla s olejem nejprve kůží dolů.

  4. Osmažíme i z druhé strany a dáme na ubrousek okapat přebytečný olej. Podáváme s vařeným bramborem a s přelivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!