Losos Stenly
Recepty, RybySuroviny
- 2 porce filetů z lososa
- 2 polévkové lžíce mouky
- sušená saturejka
- bazalka
- oregano
- tymián, možno dát grilovací koření nebo kari)
- sůl
- pepř
- větší stroužek rozetřeného česneku
- citron
- máslo na opékání a trochu oleje
- přeliv:
- 2 lžíce majonézy
- nakrájená nadrobno cibulka asi čtvrtka
- jedna kyselá okurka na malé kostičky
- půlka na kostičky nakrájené konzervované kapie
- sůl
- pepř
- pár kapek worcestru a lžička láku z okurek
Postup Losos Stenly
Postup přípravy receptu
-
Filety z lososa pokapeme citronem, osolíme a potřeme česnekem.
Poté obalíme ve směsi z hladké mouky, bylinek, pepře.
Poté vložíme do rozpáleného másla s olejem nejprve kůží dolů.
Osmažíme i z druhé strany a dáme na ubrousek okapat přebytečný olej. Podáváme s vařeným bramborem a s přelivem.