Losos se špenátem a haluškami
Recepty, RybySuroviny
- Losos:
- 1/2 kg čerstvého chlazeného lososa
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce másla
- sůl
- pepř
- Špenát:
- 2 lžíce oleje
- hladká mouka
- mražený listový špenát
- sůl
- 3 stroužky česneku
- Halušky:
- 750 g brambor - nastrouhat
- 150 g hrubé mouky
- 150 g hladké mouky
- sůl
- 2 vejce
- špek
Postup Losos se špenátem a haluškami
Postup přípravy receptu
-
Na pánvičce osmažíme na oleji lososa (nakrájeného na filety a osoleného) - nejprve kůží dolů, pak obrátíme (z první strany asi dvě minutky, z druhé stačí minutka). Při smažení z druhé strany přidáme na plátky nakrájené máslo. Pak přendáme do pekáčku, zalijeme výpekem s máslem a dáme cca na půl hodinky do hodně mírné trouby dopéct.
Z oleje a mouky uděláme jíšku. Do ní přidáme špenát (necháme rozmrazit). Podusíme, dochutíme 3 stroužky česneku a solí.
Suroviny na halušky smícháme, přes haluškové síto protlačíme do vroucí vody, vaříme 3 minuty. Špek na kostičky vyškvaříme a smícháme s uvařenými a zcezenými haluškami.
Na talíř dáme halušky, lososa a špenát, přelijeme výpekem z lososa a másla.