Losos s kuskusem a zeleninou na bylinkovém másle

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g filet lososa
100 g celozrnného kuskusu
300 g směs zeleniny dle chuti i mražená
použít lze mrkev, hrášek, květák, brokolici, pórek, kapustičky apod.
1 lžíci oleje
50 g másla bylinkového
bylinková sůl
špetka čerstvě namletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Filet lososa zbavíme kůže, uděláme 2 porce, lehce osolíme a opepříme. V pánvi opečeme zprudka do zlatavé barvy na oleji s polovinou másla, stačí asi 2 minutky z obou stran.

  2. Opečenou rybu vyndáme stranou a do pánve vložíme zeleninu (mám domácí mraženou, ale může být koupená). Chvilku promícháváme, přidáme kuskus a zalijeme stejným množstvím vřelé vody. Osolíme, přidáme zbytek másla, promícháme a do připravené směsi vtiskneme porce lososa.

  3. Odstavené necháme 10 minut přiklopené poklicí. Kuskus nabobtná a losos se v páře krásně dodělá. Porce ryby vyndáme, kuskus načechráme vidličkami na talíře a rybu přidáme navrch.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!