Losos s kuskusem a zeleninou na bylinkovém másle
Recepty, RybySuroviny
- 300 g filet lososa
- 100 g celozrnného kuskusu
- 300 g směs zeleniny dle chuti i mražená
- použít lze mrkev, hrášek, květák, brokolici, pórek, kapustičky apod.
- 1 lžíci oleje
- 50 g másla bylinkového
- bylinková sůl
- špetka čerstvě namletého pepře
Postup Losos s kuskusem a zeleninou na bylinkovém másle
Postup přípravy receptu
-
Filet lososa zbavíme kůže, uděláme 2 porce, lehce osolíme a opepříme. V pánvi opečeme zprudka do zlatavé barvy na oleji s polovinou másla, stačí asi 2 minutky z obou stran.
Opečenou rybu vyndáme stranou a do pánve vložíme zeleninu (mám domácí mraženou, ale může být koupená). Chvilku promícháváme, přidáme kuskus a zalijeme stejným množstvím vřelé vody. Osolíme, přidáme zbytek másla, promícháme a do připravené směsi vtiskneme porce lososa.
Odstavené necháme 10 minut přiklopené poklicí. Kuskus nabobtná a losos se v páře krásně dodělá. Porce ryby vyndáme, kuskus načechráme vidličkami na talíře a rybu přidáme navrch.