Lívanečky s medvědím česnekem
Recepty, OstatníSuroviny
- 300 ml mléka
- 1 vejce
- medvědí česnek, cca 12 listů
- 120 g anglické slaniny
- muškátový květ dle chuti
- sůl
- pepř mletý
- cca 180 g polohrubé mouky
- půl prášku do pečiva
- olej na smažení
Postup Lívanečky s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Ve šlehací nádobě vyšleháme vejce se solí, pepřem a muškátovým květem, přilijeme mléko, přisypeme drobně pokrájenou slaninu a na nudličky pokrájený medvědí česnek. Naposledy přisypeme mouku s kypřidlem, vše dobře promícháme a naběračkou lijeme těsto do rozpáleného lívanečníku s olejem nebo po částech do pánve s rozpáleným olejem.
Smažíme z obou stran dozlatova, pak odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
Podáváme jako přílohu například k polévce (gulášové, bramborové...) nebo s dipy či zeleninovými saláty.