Litý koláč s ovocem a drobenkou-DIA verze

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

180 g polohrubé mouky
50 g tuku -(Hera, nebo nějaký tuk na pečení)
40 g Sorbitu (nebo jiného umělého sladidla)
1 vejce
125 ml mléka
1/2 balíčku kypřícího prášku
ovoce-v hodnotě 40 g sacharidů
např. 360 g meruňěk (nebo 280g rybízu, já použila černý rybíz a jedno jablko)
tuk
mouku na vymazání a vysypání formy
DROBENKA:
30 g polohrubé mouky
20 g tuku
10 g Sorbitu

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřátý tuk, teplé mléko, Sorbit a vejce rozšleháme šlehačem a nalijeme ho do mouky s práškem do pečiva. Rozmícháme a rozetřeme těsto do vymazané a vysypané formy.

  2. Poklademe ovocem, posypeme drobenkou a pečeme na 190°C cca 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!