Litý koláč s ovocem a drobenkou-DIA verze
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 180 g polohrubé mouky
- 50 g tuku -(Hera, nebo nějaký tuk na pečení)
- 40 g Sorbitu (nebo jiného umělého sladidla)
- 1 vejce
- 125 ml mléka
- 1/2 balíčku kypřícího prášku
- ovoce-v hodnotě 40 g sacharidů
- např. 360 g meruňěk (nebo 280g rybízu, já použila černý rybíz a jedno jablko)
- tuk
- mouku na vymazání a vysypání formy
- DROBENKA:
- 30 g polohrubé mouky
- 20 g tuku
- 10 g Sorbitu
Postup Litý koláč s ovocem a drobenkou-DIA verze
Postup přípravy receptu
-
Rozehřátý tuk, teplé mléko, Sorbit a vejce rozšleháme šlehačem a nalijeme ho do mouky s práškem do pečiva. Rozmícháme a rozetřeme těsto do vymazané a vysypané formy.
Poklademe ovocem, posypeme drobenkou a pečeme na 190°C cca 30 minut.