Listový salát s pečenou hruškou

Recepty, Saláty

Suroviny

Směs listových salátů (rukola, polníček, little gem, insalatina..) celkem cca 200 g
4 lžíce olivového oleje nebo citronového olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
šťáva z 1/2 limetky
300 g hroznů (modrého nebo růžového hroznového vína)
70g sýru feta
hrst ořechů (para a kešu)
pečená hruška (odkaz na recept na ni v poznámce)
třtinový cukr
mletá skořice
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme pečenou hrušku a necháme ji vychladnout.

  2. Salát omyjeme, necháme okapat, případně natrháme na menší kousky (záleží, jaký salát použijeme) a dáme do mísy. Pokapeme olejem, limetkovou šťávou, osolíme, ale ne moc, sýr je slaný, a opepříme.

  3. Na suché pánvi si opečeme nahrubo sekané ořechy a po vychladnutí přidáme k salátu.

  4. Sýr si nakrájíme na kostičky, hrušku na kostky. Hroznové víno, pokud je velké, překrojíme a odpeckujeme. V tomto případě je hrozno bez pecek výhodou.

  5. Všechno zlehka proházíme a dochutíme solí, event. pepřem. Na talíři můžeme pokapat balzamikovým krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!