Listový salát s pečenou hruškou
Recepty, SalátySuroviny
- Směs listových salátů (rukola, polníček, little gem, insalatina..) celkem cca 200 g
- 4 lžíce olivového oleje nebo citronového olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- šťáva z 1/2 limetky
- 300 g hroznů (modrého nebo růžového hroznového vína)
- 70g sýru feta
- hrst ořechů (para a kešu)
- pečená hruška (odkaz na recept na ni v poznámce)
- třtinový cukr
- mletá skořice
- máslo
Postup Listový salát s pečenou hruškou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme pečenou hrušku a necháme ji vychladnout.
Salát omyjeme, necháme okapat, případně natrháme na menší kousky (záleží, jaký salát použijeme) a dáme do mísy. Pokapeme olejem, limetkovou šťávou, osolíme, ale ne moc, sýr je slaný, a opepříme.
Na suché pánvi si opečeme nahrubo sekané ořechy a po vychladnutí přidáme k salátu.
Sýr si nakrájíme na kostičky, hrušku na kostky. Hroznové víno, pokud je velké, překrojíme a odpeckujeme. V tomto případě je hrozno bez pecek výhodou.
Všechno zlehka proházíme a dochutíme solí, event. pepřem. Na talíři můžeme pokapat balzamikovým krémem.