Lístkový koláč s dýní

Recepty, Moučníky

Suroviny

lístkové těsto
cca 1 hrnek nastrouhané dýně Hokkaidó
1 vanilkový cukr
1 lžíce cukru krupice
špetka soli
oříšek másla
1 vanilkový puding (prášek)
cca 1/2 hrnku mléka

Postup přípravy receptu

  1. Těstem vyložíme předem vymaštěnou mísu z varného skla, nebo malý pekáček. Vyrobíme okraje, aby náplň nezatekla pod těsto.

  2. Na kousíčku másla a lžíci vody podusíme nastrouhanou tykev Hokkaidó, stačí tak 5 minut. Přidáme pár zrníček soli, vanilkový cukr a cukr. Necháme mírně zchladnout, pak přilijeme mléko, do kterého jsme rozmíchali vanilkový pudink.

  3. Náplň by měla mít hustotu asi jako řidší krupičná kaše, pečením to pudink zahustí. Náplň nalijeme na těsto. Ze zbytků těsta můžeme vyrobit třeba mřížky, nebo vykrájet ozdobné tvary.

  4. Pečeme v troubě při teplotě asi 200–220°C asi 20–25 minut. Toto těsto se mi velmi osvědčilo a koláč krásně naskočil. Omlouvám se za ten rustikální tvar. Koláč krásně voní po vanilce a másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!