Linecké duo řezy jahodové
Recepty, MoučníkySuroviny
- Linecké těsto:
- 400 g Hery
- 200 g moučkového cukru
- 600 g hladké mouky
- 1 žloutek
- 1.krém:
- 1 litr mléka
- 2 pudinky vanilkové
- 3-4 polévkvé lžíce cukru (dle chuti přidat či ubrat)
- 100 g másla
- očištěné jahody (půlky, lze i celé menší)
- 2.krém:
- 1 litr mléka
- 2 pudinky vanilkové
- 3-4 polévkové lžíce cukru (opět dle chuti)
- 500 g jahod
- 1 tvaroh tučný
Postup Linecké duo řezy jahodové
Postup přípravy receptu
-
Těsto linecké: zpracujeme suroviny do měkké konzistence, necháme v lednici vychladit a rozležet, pak rozpůlíme a každou polovinu rozválíme na trochu pomaštěné plechy a upečeme na 180°C cca 15-20 minut dorůžova. Necháme vychladit.
První řez s náplní č.1 - korpus poklademe jahodami a hned zalijeme krémem. Necháme ztuhnout.
Krém č.1 - část mléka odlijeme, asi 2 dcl a nasypeme pudinkové prášky a cukr a dobře rozmícháme, poté nalijeme směs do zbytku mléka, promícháme a vaříme do hladkého a hustého pudinku. Nakonec přišleháme máslo.
Druhý řez s náplní č.2: korpus zalijeme náplní a necháme ztuhnout.
Krém č.2 - do 2 dcl mléka (odděleného z litru) rozmícháme 2 Zlaté klasy či pudinkové prášky a cukr. Poté vlijeme do zbytku mléka, v kterém jsme rozmixovali či jen rozšťouchali jahody a vše společně převaříme do hladkého krému, po uvaření vmícháme tvaroh a krém nalijeme na korpus a uhladíme.
Podáváme dobře vychlazené a zdobíme šlehačkou či meduňkou. Tyto řezy jsou v době jahod osvěžující a lehké.