Kuřecí hranolky s bylinkovým dipem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
2-3 vejce
1 lžíce oleje
lžička hořčice
1/2 lžičky sušeného zázvoru
1/2 lžičky pálivé papriky - nebo podle chuti
3 stroužky prolisovaného česneku
lžička dobré sojové omáčky
sůl
pepř
Na obalení:
strouhanka
strouhaný parmazán
Nebo:
polohrubá mouka
1 lžíce sladké papriky
trochu mletého kmínu
olej nebo sádlo na smažení
Dip:
kelímek zakysané smetany
čerstvý libeček
bazalka
jarní cibulka - zelená část
sůl
pár kapek limetky nebo citronu

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vejce s olejem, solí, pepřem a zbytkem surovin. Metličkou prošleháme. Maso nakrájíme na větší hranolky. Naložíme do ochucených vajíček a necháme asi 2 hodiny uležet.

  2. Smetanu smícháme s nakrájenými bylinkami, solí a pepřem a limetkou. Připravíme některou ze směsí na obalování.

  3. Maso vytáhneme z marinády, necháme okapat a obalíme v moučné směsi nebo strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran do zlaté barvy. Podáváme s bylinkovým dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!