Lilek v koprové omáčce

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 lilek
1 menší cibule
50 g másla
2 plné lžíce hladké mouky
vývar nebo voda (vývar je lepší)
200 ml smetany na vaření
2-3 lžíce jemně nasekaného kopru
lžička másla
sůl
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kostky, cibuli na drobno. Lilek osolíme a necháme 10 -15 minut vypotit. Zpěníme máslo a uděláme cibulovou jíšku. Zředíme ji vývarem a uvedeme do varu.

  2. Lilek, zbavený vody, přidáme do omáčky a povaříme do změknutí - asi 15 minut. Přidáme smetanu a dochutíme. Nakonec přimícháme do omáčky kopr a omáčku zjemníme máslem.

  3. Podáváme s vařenými brambory. Taky k tomu můžeme podávat vejce vařené na tvrdo, ale i takhle je to dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!