Levandulový cukr na vánoční pečení
Recepty, OstatníSuroviny
- 1/2 kg moučkového cukru
- 1/3-1/2 sáčku sušených levandulových květů
- dobře uzavíratelná nádoba
- sítko k přesátí cukru
- levandulový cukr krupice - tentýž postup, ale cukr není třeba prosívat.
Postup Levandulový cukr na vánoční pečení
Postup přípravy receptu
-
Připravíme do mísy půl kila moučkového cukru, musí být dobře prosátý přes jemné sítko.
Do mísy k cukru pak vsypeme zhruba třetinu až polovinu sáčku sušených levandulových květů, pořádně promícháme.
Uschováme v dobře uzavíratelné nádobě a necháme minimálně týden uzavřené.
Po týdnu cukr opět prosejte. Zůstane tak čistý moučkový cukr s neodolatelnou vůní levandule.