Levandulový cukr na vánoční pečení

Recepty, Ostatní

Suroviny

1/2 kg moučkového cukru
1/3-1/2 sáčku sušených levandulových květů
dobře uzavíratelná nádoba
sítko k přesátí cukru
levandulový cukr krupice - tentýž postup, ale cukr není třeba prosívat.

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme do mísy půl kila moučkového cukru, musí být dobře prosátý přes jemné sítko.

  2. Do mísy k cukru pak vsypeme zhruba třetinu až polovinu sáčku sušených levandulových květů, pořádně promícháme.

  3. Uschováme v dobře uzavíratelné nádobě a necháme minimálně týden uzavřené.

  4. Po týdnu cukr opět prosejte. Zůstane tak čistý moučkový cukr s neodolatelnou vůní levandule.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!