Pudink s levandulovým tvarohem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1 vanilkový pudink
- 200 g zimolezu kamčatského
- 10 levandulových květů
- 1 želatina s jahodovou příchutí
- 250 g nízkotučného tvarohu
- cukr podle chuti
- kůra z ½ citronu
- rostlinná šlehačka
- 0,5 l nízkotučného mléka
Postup Pudink s levandulovým tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Pudink uvaříme podle návodu, nalijeme do vysokých sklenic a necháme vychladnout. Na vychladlý pudink nasypeme čerstvý zimolez.
Podle návodu uvaříme želatinu a nalijeme ji na ovoce. Necháme vychladit v ledničce do ztuhnutí. Trvá to přibližně 1 – 1,5 hodiny.
Tvaroh rozmícháme s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a s květy levandule.
Tvaroh navrstvíme na ztuhlou želatinu a pro ozdobu ještě posypeme levandulí. Dozdobíme šlehačkou a větvičkou máty.