Pudink s levandulovým tvarohem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 vanilkový pudink
200 g zimolezu kamčatského
10 levandulových květů
1 želatina s jahodovou příchutí
250 g nízkotučného tvarohu
cukr podle chuti
kůra z ½ citronu
rostlinná šlehačka
0,5 l nízkotučného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Pudink uvaříme podle návodu, nalijeme do vysokých sklenic a necháme vychladnout. Na vychladlý pudink nasypeme čerstvý zimolez.

  2. Podle návodu uvaříme želatinu a nalijeme ji na ovoce. Necháme vychladit v ledničce do ztuhnutí. Trvá to přibližně 1 – 1,5 hodiny.

  3. Tvaroh rozmícháme s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a s květy levandule.

  4. Tvaroh navrstvíme na ztuhlou želatinu a pro ozdobu ještě posypeme levandulí. Dozdobíme šlehačkou a větvičkou máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!