Letní guláš s masem i zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřového ramínka nebo libového žebírka
2 PL sádla (nebo i oleje)
sůl, špetka pepře a 1-2 kávové lžičky papriky i trochu pálivé papriky
1 menší cibule
2 kedlubny
1 pórek (menší až střední velikost)
1 cuketa
1-2 papriky
1-2 rajčata
trochu vývaru na podlití
lžíce hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu dáme 2 PL sádla a na ně dáme rozkrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit. K cibuli přidáme rozkrájené osolené maso, osmahneme, přidáme sladkou i ostrou papriku a dusíme pod pokličkou. Občas masem zamícháme, aby se maso nepřichytilo a podléváme trochu vodou. Když je maso už téměř měkké, přidáme k němu kedlubny, později přidáme na kolečka rozkrájený pórek, papriku a cuketu a vše ještě malou chvíli dusíme.

  2. Potom zaprášíme hladkou moukou, orestujeme ji, zalijeme vývarem, dobře zamícháme a necháme nejméně 10 minut povařit, aby se omáčka spojila dohladka. Během prováření přidáme pokrájená tvrdá rajčata (kdo chce, může je oloupat).

  3. K letnímu guláši podáváme vařené brambory. Pokud některý druh zeleniny nemáme, můžeme vynechat a zase naopak, pokud máme jinou vhodnou zeleninu, můžeme přidat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!