Rychlý makovník s brusinkami, švestkami a rumovou polevou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 70 g mletého máku (lepší čerstvě umletý)
- 2 vejce
- 200 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 50 g mandlí nebo oříšků (namleté)
- 1 vanilkový cukr
- 160 g tuku (oleje)
- 160 g cukru krupice
- 1 PL rumové tresti
- sušené brusinky
- sušené švestky
- Na ledovou rumovou polevu:
- 300 g cukr moučka
- 4 PL horké vody
- 1 PL rumu
- citronová šťáva
Postup Rychlý makovník s brusinkami, švestkami a rumovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme ostatní uvedené ingredience a vše dobře promícháme. Nalijeme na plech s pečícím papírem.
Sušené ovoce vmícháme do těsta nebo je poklademe nahoru na těsto. Pečeme v předehřáté troubě na velkém plechu na 170 stupňů po dobu 30 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda je těsto dobře propečené. Necháme chladnout na mřížce a nakonec polijeme ledovou polevou. Můžeme zdobit šlehačkou a brusinkami.