Letní cuketová polévka s koprem a houbovými škvarečky
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 větší ale ještě mladá cuketa
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 1 kelímek gelového hovězího bujónu (nebo hovězí vývar)
- sůl
- pár kuliček pepře a nového koření
- 2 bobkové listy
- trochu hladké mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce octa
- kelímek zakysané smetany
- hrst nasekaného kopru
- Houbové škvarečky: houby, množství podle chuti
- sůl, špetka pepře a mletého kmínu
- olej
Postup Letní cuketová polévka s koprem a houbovými škvarečky
Postup přípravy receptu
-
Na másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme cuketu nastrouhanou na velké slzy i se slupkou, promícháme a zalijeme vodou. Přidáme kelímek bujónu, sůl a koření a asi 10 minut povaříme. V mléce rozmícháme asi 2 lžíce hladké mouky a vlijeme do polévky. Provaříme, vklepneme vejce a polévku dochutíme octem. Vypneme sporák a do polévky přidáme zakysanou smetanu a kopr.
Houby nakrájíme na plátky, vhodíme na pánev do rozehřátého oleje. Osolíme, lehce opepříme a přidáme mletý kmín. Houby opékáme tak dlouho, až se odpaří všechna voda a z hub se stanou zlatavé škvarečky. Do každé porce polévky na talíři dáme trochu houbových škvarečků a lžičku zakysané smetany.