Letní cuketová polévka s koprem a houbovými škvarečky

Recepty, Polévky

Suroviny

1 větší ale ještě mladá cuketa
2 lžíce másla
1 cibule
1 kelímek gelového hovězího bujónu (nebo hovězí vývar)
sůl
pár kuliček pepře a nového koření
2 bobkové listy
trochu hladké mouky
1 vejce
1 lžíce octa
kelímek zakysané smetany
hrst nasekaného kopru
Houbové škvarečky: houby, množství podle chuti
sůl, špetka pepře a mletého kmínu
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme cuketu nastrouhanou na velké slzy i se slupkou, promícháme a zalijeme vodou. Přidáme kelímek bujónu, sůl a koření a asi 10 minut povaříme. V mléce rozmícháme asi 2 lžíce hladké mouky a vlijeme do polévky. Provaříme, vklepneme vejce a polévku dochutíme octem. Vypneme sporák a do polévky přidáme zakysanou smetanu a kopr.

  2. Houby nakrájíme na plátky, vhodíme na pánev do rozehřátého oleje. Osolíme, lehce opepříme a přidáme mletý kmín. Houby opékáme tak dlouho, až se odpaří všechna voda a z hub se stanou zlatavé škvarečky. Do každé porce polévky na talíři dáme trochu houbových škvarečků a lžičku zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!