Babiččin chudý bramborový salát s naloženou kapií a jablkem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1000 g brambor
- 3-4 KL naložené kapie (proužky)
- 1 pokrájené jablko na kostičky
- šťáva z citronu
- zálivka (vodou ředěný ocet)
- sůl, pepř
- pokrájená jarní cibulka
- pár kapek olivového oleje
- petrželka
Postup Babiččin chudý bramborový salát s naloženou kapií a jablkem
Postup přípravy receptu
-
Brambory ve slupce uvaříme doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, Osolíme, opepříme, přidáme kostičky jablka, proužky okapané kapie, zálivku s octem a pár kapek olivového oleje. Jarní pokrájenou cibulku spaříme horkou vodou a přecedíme. Smícháme s bramborem, petrželkou a dáme do chladu.
Podáváme se smaženým kaprem ve strouhance s uzenou paprikou a bylinkami.