Lehký ovocný dortík

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškot:
2 vajíčka
2 lžíce teplé vody
1/2 hrnek moučkového cukru
1/2 hrnek hladké mouky
1/4 prášku do pečiva
Krém:
1 zakysaná smetana
1 smetana 33%
1 ztužovač šlehačky
1 vanilkový cukr
moučkový cukr (dle chuti)
Ovocná želatina:
maliny
jahody (borůvky, meruňky, atd.)
1/2 vanilkového pudinku
cukr (podle chuti ovoce)

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh.

  2. Nalijeme do vymazané a vysypané formy. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme dorůžova (asi 10-15 minut).

  3. Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky, do ní vmícháme kysanou smetanu a podle chuti dosladíme.

  4. Ovoce dáme rozehřát do rendlíku (můžeme přidat trošku vody) a až je ovoce ve varu, přidáme pudink rozmíchaný ve vodě (asi ve 1/4 litru vody) a mícháme dokud není pudink hustý a téměř čirý.

  5. Na vychladlý piškot dáme krém a polijeme ještě teplým želé. Dáme vychladit do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!