Lehká polévka ze syrovátky a podmáslí

Recepty, Polévky

Suroviny

0,5 l syrovátky
1 l podmáslí
0,5 l vývaru (já měla zeleninový)
Na olejovou jíšku:
1 cibule
mouka
50 g oleje na jíšku
2 syrové brambory
2 vařená vejce na tvrdo (na strávníka počítáme 1/2 vejce)
1 jarní cibulka
bylinky dle vlastního výběru (kopr, libeček, pažitka...)
koření Houbová variace (Natura) dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přisypeme mouku tak, aby vznikla velmi hustá směs, stále ale mícháme, aby se to nepřipálilo. Vlijeme asi 1 dcl vývaru, mícháme do hladka, vznikne nám hustá kaše. Při mírné teplotě prováříme 5 minut. Pak vlijeme zbylý vývar, rozmícháme do hladka a vhodíme nakrájené brambory na drobné kostky. Za občasného míchání vaříme 10 minut. Vlijeme syrovátku, okořeníme a vaříme, spíš jen perlíme, při nízké teplotě cca 7 minut. Vlijeme podmáslí, jen prohřejeme, už nevaříme!!!!!

  2. Část jarní cibulky a bylinek vhodíme do celého hrnce s polévkou, část si necháme na talíř. Tam každému na polévku dáme plátky vejce, bylinky, cibulku. Polévka má velmi lahodnou, nakyslou osvěžující chuť. Zasytí, ale není nijak těžká, naopak. Potřebovala jsem zlikvidovat syrovátku a inspiroval mě recept Bibinky, který přidávám do podobných.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!