Lehká banánovo-kávová roláda s capuccinem ke kávičce

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
50 gramů cukru krupice
75 gramů polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1-2 lžičky capuccino vanilka
1 malá lžička instantní kávy v prášku
Suroviny na krém:
5 lžic moučkového cukru
2-3 lžičky capuccina - (čokoládové)
1-2 lžičky uvařené vychladlé instantní kávy
250 gramů másla
1 velký banán (nebo 2 malé banány)

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme pevný sníh a pak do něj pomaloučku našleháme trochu cukru a postupně pak přidáváme žloutky, poprášené moukou a pak další cukr, capuccino a pečeme do slabě zlatého nádechu na 180 stupnů na vymazaném pečícím papírem, která potřeme máslem. Pak se těsto nelepí na pečící papír.

  2. Horký plát překlopíme na vlhkou utěrku a papír stáhneme. Roládu pak zarolujeme a necháme vychladnout.

  3. Mezitím si připravíme krém do rolády: Našleháme máslo s capuccinem čokoládovým, s cukrem a pak postupně po kouscích přidáváme banán a postupně i kávu vystydlou.

  4. Roládu pak rozvineme a plníme krémem.

  5. Zbylý krém použijeme na namazání a na zdobení povrchu rolády. Poté dáme do chladu.

  6. Ozdobila jsem cukrářskou rýží, a okolo marcipánem z ovoce. Roláda je moc chutná a výborná k posezení a ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!