Lehká banánovo-kávová roláda s capuccinem ke kávičce
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 50 gramů cukru krupice
- 75 gramů polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 1-2 lžičky capuccino vanilka
- 1 malá lžička instantní kávy v prášku
- Suroviny na krém:
- 5 lžic moučkového cukru
- 2-3 lžičky capuccina - (čokoládové)
- 1-2 lžičky uvařené vychladlé instantní kávy
- 250 gramů másla
- 1 velký banán (nebo 2 malé banány)
Postup Lehká banánovo-kávová roláda s capuccinem ke kávičce
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme pevný sníh a pak do něj pomaloučku našleháme trochu cukru a postupně pak přidáváme žloutky, poprášené moukou a pak další cukr, capuccino a pečeme do slabě zlatého nádechu na 180 stupnů na vymazaném pečícím papírem, která potřeme máslem. Pak se těsto nelepí na pečící papír.
Horký plát překlopíme na vlhkou utěrku a papír stáhneme. Roládu pak zarolujeme a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém do rolády: Našleháme máslo s capuccinem čokoládovým, s cukrem a pak postupně po kouscích přidáváme banán a postupně i kávu vystydlou.
Roládu pak rozvineme a plníme krémem.
Zbylý krém použijeme na namazání a na zdobení povrchu rolády. Poté dáme do chladu.
Ozdobila jsem cukrářskou rýží, a okolo marcipánem z ovoce. Roláda je moc chutná a výborná k posezení a ke kávě.