Ledový jablkový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

4 velká jablka
1 šlehačka
1 zakysaná smetana
1 tvaroh
piškoty
cukr
skořice
zázvor (mletý)
hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, do tuha ušlehanou šlehačku a vše promícháme. Podle chuti přidáme cukr, skořici a zázvor.

  2. Poté si připravíme dortovou (nebo jinou) formu a vyklademe jí piškoty, které můžeme pro chuť pokapat rumem. Do připravené formy nalejeme jablkovou směs a na závěr přikrášlíme strouhanou čokoládou.

  3. Takto připravený dortík před podáváním dáme asi na hodinu vychladit do mrazáku, aby trochu zatuhl (do poloměkka).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!