Lečo, tak trochu jinak

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 střední cibule
500 g paprik
500 g rajčat
1 pikantní klobása
6 vajec
2-4 menší stroužky česneku
sůl
pepř
čerstvý tymián
pažitka
sádlo/máslo

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cibule a nakrájíme nahrubo.

  2. Papriky omyjeme, zbavíme semeníků a nakrájíme na menší kostky/proužky. Rajčata oloupeme, zbavíme bubáků“ a nakrájíme na kostky (pozn.: slupku rajčat na vrchu nakrojíme do křížku, vložíme je do misky a zalijeme vařící vodou, necháme chvíli spařit a pak oloupeme).

  3. Mezitím oloupeme klobásu, nakrájíme ji na kousky/kolečka a necháme ji na pánvi vysmažit. Klobásu děláme zvlášť proto, aby tuk, který se z klobásy vysmaží, nezůstal v leču. Stejně tak na jiné pánvičce uděláme zvlášť na másle míchaná vajíčka, která lehce osolíme. Míchaná vajíčka a vysmaženou klobásu vmícháme do leča.

  4. Přidáme prolisovaný/nadrobno nasekaný česnek a natrhaný tymián. Krátce prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.

  5. Hotové lečo můžeme posypat nadrobno nasekanou pažitkou a podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!