Játra velice chutná a rychle připravená

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g jater vepřových (i jiných) - nakrájet na špalíčky
pepř mletý
2-3 PL oleje
asi 6 stroužků česneku - plátky
2 PL worcestru
3 PL kečupu jemného (příp. ostrého, kdo ho má raději)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Špalíčky jater opepřit, zprudka orestovat na oleji a vyndat.

  2. Na pánev hodit plátky česneku a krátce orestovat (ale jen chvilinku, aby nezhnědl a nezhořkl).

  3. Pak přidat worcestr s kečupem a po promíchání vrátit játra, aby se dodělala. Je-li potřeba, malinko podlít vodou nebo vývarem, aby se játra nepřipálila. Hotové osolit. Příloha: rýže či hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!