Játra velice chutná a rychle připravená
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g jater vepřových (i jiných) - nakrájet na špalíčky
- pepř mletý
- 2-3 PL oleje
- asi 6 stroužků česneku - plátky
- 2 PL worcestru
- 3 PL kečupu jemného (příp. ostrého, kdo ho má raději)
- sůl
Postup Játra velice chutná a rychle připravená
Postup přípravy receptu
-
Špalíčky jater opepřit, zprudka orestovat na oleji a vyndat.
Na pánev hodit plátky česneku a krátce orestovat (ale jen chvilinku, aby nezhnědl a nezhořkl).
Pak přidat worcestr s kečupem a po promíchání vrátit játra, aby se dodělala. Je-li potřeba, malinko podlít vodou nebo vývarem, aby se játra nepřipálila. Hotové osolit. Příloha: rýže či hranolky.