Plněný krůtí krk - kosher

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 ks krůtí krk - kůže
1 ks cibule bílá
1 ks cibule červená
husí sádlo
300 g drůbeží játra
sůl
koření
mletý zázvor
červená paprika
majoránka
macesová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kožu z krkov poriadne premyjeme. Jednu časť uzavrieme špáradlom a pripravíme na plnenie. Pripravíme si plnku.

  2. Plnka: Na husacej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nasekanú hydinovú pečeň a bez podlievania dusíme.

  3. Urestovanú pečeň si necháme vychladnúť, pridáme macesovú múku, koreniny a mletý zázvor.

  4. Kože z krkov naplníme a uzatvoríme aj druhú časť. Takto naplnené krky pečieme v rúre cca 90 minút.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!