Plněný krůtí krk - kosher
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 ks krůtí krk - kůže
- 1 ks cibule bílá
- 1 ks cibule červená
- husí sádlo
- 300 g drůbeží játra
- sůl
- koření
- mletý zázvor
- červená paprika
- majoránka
- macesová mouka
Postup Plněný krůtí krk - kosher
Postup přípravy receptu
-
Kožu z krkov poriadne premyjeme. Jednu časť uzavrieme špáradlom a pripravíme na plnenie. Pripravíme si plnku.
Plnka: Na husacej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nasekanú hydinovú pečeň a bez podlievania dusíme.
Urestovanú pečeň si necháme vychladnúť, pridáme macesovú múku, koreniny a mletý zázvor.
Kože z krkov naplníme a uzatvoríme aj druhú časť. Takto naplnené krky pečieme v rúre cca 90 minút.