Lečo s uzeným masem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 250 g očištěné bílé papriky (slovenské)
- 120 g cibule
- 250 ml rajčatového pyré (nebo loupaných rajčat)
- 120 g uzeného masa (krkovice nebo plec)
- 3 - 4 vejce - dle velikosti
- olej
- sůl
- 1 lžička mleté papriky sladké nebo v kombinaci s pálivou
- pepř mletý
- 1 větší stroužek česneku
Postup Lečo s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Hrubě pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme pokrájenou papriku a dále smažíme asi 2-3 minuty. Přisypeme pokrájené uzené maso a pokračujeme ve smažení za občasného promíchání.
Když máme papriku osmaženou na skus, vše zaprášíme mletou paprikou a přidáme krátce osmažit i drobně nasekaný česnek.
Poté vlijeme rozklepnutá vajíčka, která necháme nejprve trochu srazit, až pak je rozmícháme.
Vše osolíme, opepříme, přidáme rajčatové pyré nebo loupaná rajčata a vše krátce podusíme.
Podáváme s čerstvým pečivem, bramborem či rýží. Na talíři můžeme dozdobit nasekanou lahůdkovou cibulkou nebo pažitkou.