Lečo s uzeným masem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

250 g očištěné bílé papriky (slovenské)
120 g cibule
250 ml rajčatového pyré (nebo loupaných rajčat)
120 g uzeného masa (krkovice nebo plec)
3 - 4 vejce - dle velikosti
olej
sůl
1 lžička mleté papriky sladké nebo v kombinaci s pálivou
pepř mletý
1 větší stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Hrubě pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme pokrájenou papriku a dále smažíme asi 2-3 minuty. Přisypeme pokrájené uzené maso a pokračujeme ve smažení za občasného promíchání.

  2. Když máme papriku osmaženou na skus, vše zaprášíme mletou paprikou a přidáme krátce osmažit i drobně nasekaný česnek.

  3. Poté vlijeme rozklepnutá vajíčka, která necháme nejprve trochu srazit, až pak je rozmícháme.

  4. Vše osolíme, opepříme, přidáme rajčatové pyré nebo loupaná rajčata a vše krátce podusíme.

  5. Podáváme s čerstvým pečivem, bramborem či rýží. Na talíři můžeme dozdobit nasekanou lahůdkovou cibulkou nebo pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!