Lasagne s mletým masem a žampiony

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa (míchané- vepřové+hovězí)
200 g tvrdého sýru (eidam)
1 cibule
2 stroužky česneku
1 malá plechovka žampionů
sůl
pepř
majoránka (oregano)
trochu kečupu nebo já dávám loupaná rajčata z konzervy (malá)
1 balíček lasagní
Bešamel:
1 l mléka
2 polévkové lžice másla
3 polévkové lžice hladké mouky
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Na bešamel si uděláme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme mlékem a povaříme do zhoustnutí, přidáme sůl, pepř a mletý muškátový oříšek (podle chuti strávníků)

  2. Na olivovém oleji zpěníme pokrájenou cibulku s jemně nakrájeným česnekem, přidáme nakrájené žampiony a mleté maso, necháme jemně osmahnout, přidáme koření a kečup nebo loupaná rajčata a trochu podusíme.

  3. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu lasagní, posypeme trochou směsí masa, zasypeme jemně strouhaným sýrem a zalijeme trochou bešamelu, toto vrstvení opakuji 4x, poslední vrstvou musí být lasagne a zalít zbytkem bešamelu.

  4. Dáme péct do trouby, já dávám do předehřáté 165 st. asi 40 minut, ale to musí každý odhadnout podle trouby. Musí být na povrchu zlatavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!